BlackBerry Info

RIM (Research in Motion)

 

RIM, Research in Motion, is een Canadees bedrijf gespecialiseerd in draadloze apparaten. RIM is wereldwijd vooral bekend als producent van de populaire smartphone BlackBerry. RIM hoofdkantoor is gevestigd in Waterloo, Ontario en heeft 14.000 werknemers in dienst. In 2009 had RIM een omzet van bijna $15 miljard en een netto winst van bijna $2,5 miljard.

Voordat RIM met de BlackBerry op de markt kwam, werkte het samen met onder andere RAM Mobile Data en Ericsson aan draadloze netwerk technologie. De eerste BlackBerry, in 1999, maakte ook gebruik van hardware die het samen met eerder genoemde bedrijven had gebruikt. Mede dankzij het succes van de BlackBerry is RIM flink gegroeid en heeft het ondermeer vestigingen in Australië, Verenigde Staten, Zuid Afrika en verschillende landen in Europa en Azië. Ook heeft het verschillende andere bedrijven overgenomen, zoals Dash Navigation (2009), Torch Mobile (2009), Viigo (2010) en QNX Software Systems (2010).

In 2009 riep Fortune Magazine RIM uit als snelstgroeiend bedrijf ter wereld met een winstgroei van 84% in 3 jaar, ondanks een recessie.

 

Website RIM

 

Gerelateerde begrippen:

 

BlackBerry