BlackBerry Info

BlackBerry 10

 

BlackBerry 10 is het nieuwe besturingssysteem van RIM dat waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2013 wordt gepresenteerd samen met de nieuwe BlackBerry L-serie. Tot nu zijn er wel al eigenschappen van het nieuwe BlackBerry OS bekend, die we in dit artikel zullen bespreken.

 

BlackBerry unlocken door te sweepen

Wat we al gewend zijn van de iPhone en Android telefoons kan ook met de nieuwe BlackBerries: swipen om je scherm te unlocken. Als je van beneden naar boven veegt, dan zal het startscherm verschijnen.

 

Active Frames

Het startscherm bevat tot 8 actieve frames, die enigszins lijken op de Live Tiles van Windows Phone. We mogen deze echter van RIM niet vergelijken hiermee, omdat het geen widgets zijn, maar actieve applicaties. Deze actieve frames zien eruit als thumbnails van de draaiende apps. Je kunt ook active frames verwijderen en toevoegen en als je een 9e toevoegt, dan zal de langst draaiende verdwijnen. Het voordeel van de active frames is dat je je actieve apps meteen kunt openen van het startscherm.

 

BlackBerry Message Hub

RIM heeft een hub ontwikkeld waarin alle berichten worden verzameld. Hierin staan zowel e-mails, Facebook berichten, Twitter berichten etc. Eén scherm dus voor al je berichten. Deze hub zit rechts van elk scherm, en kun je naar voren halen door een L-sleep beweging te maken. Dit kun je dus in het startscherm doen, maar ook in een app of welk scherm dan ook.

 

BlackBerry Balance

BlackBerry dat zich als dé zakelijke mobiele telefoon in de markt zet, heeft in het nieuwe besturingssysteem de functie BlackBerry Balance. Deze functie houdt in dat je toestel een persoonlijke modus heeft en een 'veilige' werkmodus. Apps zullen in de werkmodus werken naar gelang de bedrijfsrestricties. Je kunt overigens dezelfde apps tegelijkertijd in zowel persoonlijke modus als werkmodus draaien.

 

De komende maanden zal steeds meer bekend worden over de BlackBerry 10 software. Dit artikel zal dan ook regelmatig geupdate worden.