BlackBerry Z30

De BlackBerry Z30 is een 5 inch BlackBerry toestel. Het is hiermee het grootste BlackBerry 10 toestel tot nu toe. Samen met de Z30 wordt ook de BlackBerry 10.2 software update gepresenteerd.

 

Door het grote scherm is de Z30 voor videobellen, dat handig kan bia BlackBerry Messenger. Lees hieronder onze review van de BlackBerry Z30.

Losse BlackBerry Z30 zonder abonnement

Wil je de nieuwe BlackBerry Z30 simlock vrij kopen? 

coolblue-logo 

belsimpel-logo

studentmobiel 

   BlackBerry-Z30-voorkant

  

Review

BlackBerry Z30 Review

In september 2013 presenteert BlackBerry de Z30, de grootste BlackBerry smartphone tot heden. Het scherm meet 5 inch, een stuk groter dan het 4,3 inch scherm van de BlackBerry Z10. Het touchscreen van de Z30 heeft resolutie van 1280 bij 720 pixels. Dit is weliswaar niet het scherpste scherm, er zijn al diverse Android smartphones met een 1080p scherm, maar het scherm is zeker wel scherp en ook helder dankzij de Super AMOLED techniek.

BlackBerry presenteert de Z30 al een ideale smartphone om te videobellen en daar is het 5 inch scherm inderdaad zeer geschikt voor. Je kunt videobellen via BlackBerry Messenger (BBM), dat sinds kort ook op andere besturingssystemen te installeren is.

 

BlackBerry OS draait soepel door de 1,7 GHZ dualcore processor van Qualcomm. De Z30 beschikt over 16 GB opslaggeheugen, en dit kun je uitbreiden met een MicroSD kaartje met maximaal 64GB. Achter op deze smartphone zit een 8 megapixel camera. Voorop zit een 2 megapixel camera, waarmee je dus kunt videobellen. BlackBerry heeft overigens geluisterd naar de batterij klachten over de Z10, want in de Z30 zit een 2880 mAh accu, die minimaal een dag mee moet kunnen.

 

BlackBerry Natural Sound

Samen met de Z30 introduceert BlackBerry ook hun nieuwe Natural Sound. Doordat de Z30 beschikt over diverse speakers die verspreid zitten in het toestel klinkt het geluid natuurlijker, en dus beter, dan op andere smartphones.

 

BlackBerry 10.2

Tevens presenteert BlackBerry samen met dit toestel de BlackBerry 10.2 software update. In deze update zitten enkele verbeteringen, waarbij goed naar de BlackBerry gemeenschap is geluisterd. Zo heeft BlackBerry de Priority Hub ontwikkeld, die belangrijke meldingen bovenin het scherm toont. Daarnaast toont BlackBerry Messenger nu ook berichten terwijl je in een andere app zit en kun je hierop reageren zonder de app te verlaten. Ook op het lockscreen is nu meer notificatie info.

 

BlackBerry Z30 Kopen

Je zou de Z30 een grote Z10 kunnen noemen. Daarmee doe je de Z30 echter wel een beetje te kort. De vergrote accu capacitieit en introductie van BlackBerry Natural Sound, maken de Z30 tot het BlackBerry toptoestel van dit moment. Kijk bij onze aanbiedingen voor de goedkoopste BlackBerry Z30 abonnementen. Hierboven vind je deals voor een goedkope BlackBerry Z30 zonder abonnement. Dit toestel komt uit in black (BlackBerry Z30 zwart) en White (BlackBerry Z30 wit).


Specificaties

Specificaties BlackBerry Z30

Afmetingen (hxbxd in mm) 140,7 x 72,9 x 9.4 mm
Gewicht (gram) nog niet bekend
Gesprekstijd afhankelijk van gebruik
Batterij 2880 mAh
Processor Qualcomm Snapdragon S4Pro, Dual-core 1.7 GHz Krait CPU, Adreno 320 GPU
Intern geheugen (MB) 2 GB RAM, 16 GB opslag
Extern geheugen uitbreidbaar met MicroSD kaart met maximaal 64GB
Scherm 5 inch Super AMOLED touchscreen
Schermresolutie 1280 bij 720 pixels
PPI (Pixels Per Inch) 294
Camera resolutie (MPix) 8 megapixel achter, 2 megapixel voor
QWERTY toetsenbord nee
OS BlackBerry OS 10.2
Media videospeler, MP3-speler
Mobiele verbinding GSM, GPRS, EDGE, 3G, 4G
WLAN/WiFi ja
GPS ja
Bluetooth ja, 4.0
USB ja
NFC ja
Kleuren zwart, wit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video


Bekijk hier de promotie video van de BlackBerry Z30

 

Vragen en Reacties

Heb je een vraag over de BlackBerry Z30, dan kun je hem hier stellen. Wij zullen dan zo snel mogelijk hier op antwoord proberen te geven. Ook zijn we geïnteresseerd in je ervaringen met de BlackBerry Z30