BlackBerry Q10

De BlackBerry Q10 is een BlackBerry 10 smartphone met een QWERTY toetsenbord. Dit nieuwe BlackBerry toestel is de eerste QWERTY telefoon met de nieuwe BlackBerry 10 software. De software biedt de traditionele veiligheid en het bekende gebruiksgemak wat we kennen van BlackBerry. Daarnaast is de software volledig geoptimaliseerd om het beste te kunnen halen uit de aansturing door middel van een volwaardig toetsenbord én het 3,1 inch touchscreen.

Losse BlackBerry Q10 zonder abonnement

Wil je de nieuwe BlackBerry Q10 simlock vrij kopen? Kijk bij de volgende webshops voor een goedkope BlackBerry Q10.

 

phonehouse 

 typhone

   BlackBerry-Q10-front

  

Review

BlackBerry Q10 Review

In deze review lees je alle specificaties en belangrijke punten van de Q10. Ook vind je op deze pagina een overzicht van alle mogelijkheden om de BlackBerry Q10 te kopen, zowel los als in combinatie met abonnement.

Ontwerp
Ondanks dat het design is aangepast herkennen we enkele bepalende elementen van de eerdere BlackBerry telefoons. Zo vinden we natuurlijk het volwaardige toetsenbord onder het beeldscherm. Het trackPad is verdwenen, waardoor het beeldscherm groter kon worden. Het vierkante beeldscherm heeft een resolutie van 720 bij 720 pixels, wat de enorme pixeldichtheid oplevert van ruim 330 pixels per inch. Deze dichtheid is zo scherp dat je met het blote oog geen onderscheid kunt maken tussen individuele pixels!

BlackBerry Q10 hardware
Onder de motorkap van deze nieuwe BlackBerry telefoon vinden we een 1,5 GHz dual-core processor. Dit is niet zo snel als we gewend zijn van concurrerende Android telefoons. Echter, met 2 GB ondersteunend werkgeheugen kom je een heel eind. 2 GB RAM is een hoeveelheid werkgeheugen dat je niet vaak terugziet in een smartphone. Je hebt de beschikking over 16 GB opslag capaciteit wat je naar eigen behoefte uit kunt breiden met een microSD-kaart (SDXC, maximaal 64 GB extra opslag). Deze zul je wel zelf moeten kopen.

De BlackBerry Q10 heeft een 8 megapixel camera en een frontcam met een resolutie van 2,0 megapixels. De camera aan de achterzijde kan opnemen in Full HD (1080p) en beschikt over een LED-flitser.

Verder vind je alle bekende aansluitopties op deze BlackBerry, zoals 2G, 3G (UMTS) en zelfs 4G (LTE). Het is op dit moment nog niet bekend of deze 4G-antenne ook werkt op de Nederlandse 4G-netwerken. Ook heb je de keuze over WiFi (802.11 b/g/n ) en Bluetooth 4.0 en NFC.

Q10 kopen
Zodra je deze BlackBerry Q10 kunt kopen vind je de losse prijzen en de prijs van deze BlackBerry met abonnement bovenaan deze pagina. Onder elkaar vind je respectievelijk de gemiddelde prijs van het goedkoopste abonnement per provider van de 2-jarige en de 1-jarige BlackBerry abonnementen. Daaronder vind je de links naar de winkels die een losse BlackBerry Q10 verkopen.

 

 

Specificaties

Specificaties BlackBerry Q10

Afmetingen (hxbxd in mm) 119.6 mm x 66.8 mm x 10.35 mm
Gewicht (gram) 139
Gesprekstijd afhankelijk van gebruik
Batterij nog niet bekend
Processor 1,5 GHz dualcore processor
Intern geheugen 2 GB RAM
Extern geheugen 16 GB Flash, MicroSD slot voor kaartjes tot max 64GB
Scherm 3,1 inch touchscreen
Schermresolutie 720 x 720 pixels
Pixels Per Inch (PPI) 330
Camera resolutie (MPix) 8 megapixel achter, 2 megapixel voor
QWERTY toetsenbord ja
OS BlackBerry OS 10
Media MP3-speler, videospeler
Mobiele verbinding 3G, 4G
WLAN/WiFi ja
GPS ja
Bluetooth ja, 4.0
USB ja
NFC ja
HDMI ja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Vragen en ReactiesHeb je een vraag over de BlackBerry Q10, dan kun je hem hier stellen. Wij zullen dan zo snel mogelijk hier op antwoord proberen te geven. Ook zijn we geïnteresseerd in je ervaringen met de BlackBerry Q10!