Hoe kan ik mijn BlackBerry resetten?

Je BlackBerry resetten is vaak een eerste stap in het oplossen van een probleem met je BlackBerry. Er zijn verschillende soorten reset die je op je BlackBerry kunt uitvoeren:  soft, dubbel soft, hard en master reset. Backup alle applicaties voordat je je BlackBerry reset.

 

 • BlackBerry Soft Reset

 • Deze voer je uit door de knoppen ALT+RIGHT SHIFT (CAP) + DELETE tegelijkertijd in te drukken. De soft reset stop alle applicaties op je BlackBerry en maakt opnieuw verbinding tussen je BlackBerry toestel en de computer. Deze soft reset werkt niet met BlackBerries uit de Pearl serie.

 

  BlackBerry Dubbel Soft Reset

  Timing is belangrijk bij een dubbel soft reset. Voer eerst een soft reset uit door ALT+RIGHT SHIFT (CAP) + DELETE tegelijkertijd in te drukken. Het scherm zal dan op zwart gaan. Als het scherm niet meer zwart is moet je wederom ALT+RIGHT SHIFT (CAP) + DELETE tegelijkertijd in drukken. Dan zou je weer een zwart scherm moeten zien gevolgd door een scherm met de tijdsaanduiding.  Ook de dubbel soft reset werkt niet met BlacBerries uit de Pearl serie.

   

  BlackBerry Hard Reset

  De Hard Reset voer je uit door de batterij uit je BlackBerry te verwijderen, terwijl het toestel nog aan is. Laat de batterij 30 seconden eruit en plaats hem dan weer in het toestel. Je BlackBerry zal dan opnieuw opstarten.

   

  BlackBerry Master Reset

  Deze is niet mogelijk met standaard BlackBerry toestellen.