BlackBerry Curve 9220

Gratis BlackBerry Curve 9220 met 2 jarig abonnement

Er is helaas geen gratis BlackBerry Curve 9220 beschikbaar i.c.m. een 2 jarig abonnement

blackberry-curve-9220 01

Gratis BlackBerry Curve 9220 met 1-jarig abonnement

Er is helaas geen gratis BlackBerry Curve 9220 beschikbaar i.c.m. een 1 jarig abonnement 

Losse BlackBerry Curve 9220 zonder abonnement

Wil je de nieuwe BlackBerry Curve 9220 simlock vrij kopen? Kijk bij de volgende webshops voor een goedkope BlackBerry Curve 9220.

Prijzen verschijnen zodra beschikbaar

 

  

 

 

 

BlackBerry Curve 9220 Review

Het is inmiddels 2012 en RIM komt dit jaar pas laat met twee nieuwe Curve-toestellen op de proppen. In deze review bespreken we de BlackBerry Curve 9220, wat een budget-variant is van de BlackBerry Curve 9320. Eerdere Curve smartphones van het BlackBerrry merk waren de Curve 9300, de Curve 9360 en de Curve 9380. Dit zijn allemaal opvolgers van de immens populaire Curve 8520, wat de start was van het succes van de BlackBerries onder de consumenten in Nederland.

 

We kunnen wel stellen dat deze BlackBerry Curve 9220 verschillende eigenschappen heeft die we kennen van de oude populaire 8520. Zo is het een simpele BlackBerry zonder onnodig ingewikkelde features. Wel zijn alle populaire BlackBerry-aspecten doorgevoerd, zoals je verder in deze BlackBerry review kunt lezen. En misschien nog wel het belangrijkste: de Curve 9220 is superstevig, gaat jarenlang mee, heeft een volwaardig QWERTY toetsenbord en is goedkoop! De Curve 9220 wordt één van de meest goedkope BlackBerry Curve's van het jaar 2012!

 

De BlackBerry Curve 9220 heeft alle features die je gewend bent van de consumenten-BlackBerry's. Zo bevindt zich onder het scherm een reeks van hardware knoppen die essentieel zijn voor het bedienen van de telefoon. Simpele buttons voor het starten met bellen, het ophangen, de menu-knop (met BlackBerry logo) en een terug-knop die we ook kennen van de populaire Android telefoons. In het midden vind je een optisch trackpad, wat naast een knop met 5 opties (links, rechts, boven, beneden en midden) ook gebruikt kan worden als muisaanwijzer. Deze trackpad kun je vergelijken met een mini-trackpad die je ook op laptops vindt onder het toetsenbord. Daaronder vind je weer het volwaardige toetsenbord. Zonder problemen, en na oefenen zelfs zonder te kijken, typ je razensnel al je e-mails, sms-berichten, Ping-berichten en Whatsapp messages. Chatten met je vrienden en vriendinnen ging nog nooit zo snel!

 

Voordat we alle aanbiedingen in combinatie met deze Curve 9220 gaan bespreken wil ik iets dieper ingaan op de specificaties van dit BlackBerry-toestel. Om het toestel zo goedkoop te maken heeft BlackBerry wat concessies moeten doen. Zo vind je bijvoorbeeld geen GPS op deze telefoon. Maar zolang je niet van plan bent om de telefoon als navigatie te gebruiken is dit geen enkel probleem. Daarnaast is ook de camera gedegradeerd naar een 2-megapixel camera. Ook dat is geen ramp want ik ben van mening dat een camera op een telefoon een handigheid is en geen essentieel onderdeel.

 

Wel moeten we opmerken dat er slechts 512 MB geheugen beschikbaar is in deze BlackBerry Curve 9220. Dit is niet veel. Wil je over meer geheugen beschikken dan kun je dit zelf uitbreiden door middel van een microSD kaart. Deze kaart kun je bijvoorbeeld hier zelf aanschaffen. Extra geheugen kan handig zijn als je veel apps wilt installeren of veel bestanden op je telefoon wilt zetten.

 

De nieuwste software van Rim is op dit moment geïnstalleerd, namelijk BlackBerry OS 7.1. Hiermee heb je snel navigeerbare menu's, toegang tot BlackBerry World (de app store van BlackBerry) direct toegang tot internet. Als je een BlackBerry Addon aanschaft kun je gratis gebruik maken van de handige e-mail client, agenda, contacten-applicatie en natuurlijk van BlackBerry Ping.

 

De BlackBerry Curve 9220 kun je vanaf mei 2012 kopen in de Nederlandse winkels. Wanneer dit BlackBerry toestel te koop is dan vind je alle Curve 9220 aanbiedingen bovenaan deze pagina. In het bovenste blok vind je alle 1-jarige aanbiedingen met een gratis Curve 9220. De goedkoopste aanbiedingen per provider zijn daar weergegeven. Daaronder vind je de beste 2-jaars aanbiedingen met een gratis BlackBerry Curve 9220. Als je een ander abonnement wilt dan kun je naar de abonnementen vergelijker navigeren door op de link onder de aanbiedingen te klikken.

 

In het onderste blok vind je een overzicht van de winkels waar je het goedkoopst een losse BlackBerry Curve 9220 kunt vinden. Het is nu nog niet bekend, maar als de Curve 9220 ook in prepaid uitkomt dan vind je dat in de BlackBerry Prepaid sectie.

 

Specificaties

Specificaties BlackBerry Curve 9320

Afmetingen (hxbxd in mm) 109 x 60 x 12.7 mm
Gewicht (gram) 102
Gesprekstijd spreek tot 7 uur, standby tot 432 uur, muziek afspeeltijd tot 28 uur
Batterij 1450 mAh Lithium-ion accu
Processor niet bekend
Intern geheugen (MB) 512 MB RAM
Extern geheugen 512 MB + max. 32 GB (SD)
Scherm 2,44 inch
Schermresolutie 320 x 240 pixels
Camera resolutie (MPix) 2
QWERTY toetsenbord ja
OS BlackBerry OS 7.1
Media Audio & video, FM-radio
Mobiele verbinding GPRS, HSDPA,
WLAN/WiFi ja
GPS nee
Bluetooth ja, 2.1 + A2DP
USB ja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video
Bekijk hier een BlackBerry Curve 9220 Hands On video.

Vragen en Reacties

Heb je een vraag over de BlackBerry Curve 9220, dan kun je hem hier stellen. Wij zullen dan zo snel mogelijk hier op antwoord proberen te geven. Ook zijn we geïnteresseerd in je ervaringen met de BlackBerry Curve 9220!