BlackBerry Classic

De BlackBerry Classic is een naam die uitermate goed past bij dit toestel, want deze smartphone lijkt inderdaaad op de klassieke BlackBerries. Destijds veroverde BlackBerry met de toestellen de wereld en groeide het tot een miljarenconcern. Verovert BlackBerry met de BlackBerry Classic wederom de wereld? Lees het in onze review!

Losse BlackBerry Classic zonder abonnement

Wil je de nieuwe BlackBerry Classic simlock vrij kopen? 

coolblue-logo 

studentmobiel 

 BlackBerry-Classic-voorkant

 

Review

BlackBerry Classic Review

Zoals we in de introductie schreven, lijkt de BlackBerry Classic op de toestellen, waarmee het bedrijf wereldfaam verwierf. Het toestel, waarop de BlackBerry Classic nog het meeste op lijkt, is de BlackBerry Bold 9900. Dit betekent dat de Classic beschikt over een QWERTY-toetsenbord, geschikt om snel e-mails en andere berichten te typen. Hoewel de Classic over een touchscreen beschikt, zit er boven het toetsenbord eveneens een trackpad. Mocht je vergeten wat een trackpad, ook wel touchpad genoemd, is, dan kun je dit het beste vergelijken met een muis op een computer.

 

Goede middenklasser

De Classic beschikt dus over enkele klassieke BlackBerry eigenschappen, maar hoe moeten we dit toestel verder beschrijven? Zelf vinden we de Classic een goede middenklasser. Zo beschikt deze Classic smartphone over een 3,5 inch vierkant touchscreen met een 720 bij 720 pixels resolutie. De scherpte komt hierbij uit op 294 PPI. Dit is een scherpte waarmee je prima video's kunt kijken en tekst scherp te lezen, maar het is niet wereldtop anno 2014.

Hetzelfde kunnen we zeggen over de dualcore processor van Qualcomm die in dit BlackBerry toestel zit. De software loopt redelijk soepel, maar bij zwaardere apps ga je wel merken dat deze processor geen krachtpatser is. Wel is de BlackBerry Classic dankzij het 2 GB werkgeheugen redelijk goed in multitasken.

 

Achter op de BlackBerry Classic zit een 8 megapixel camera waarmee je foto's kunt maken die vergelijkbaar zijn met de foto's van een budget compactcamera. Tevens kun je video's opnemen met deze camera. Voorop deze BlackBerry telefoon zit een 2 megapixel camera voor selfies om mee te videochatten.

 

4G Internet

Je kunt met deze smartphone snel internetten via 4G verbindingen. 4G is de nieuwste en snelste standaard voor mobiel internet in Nederland en zo snel dat je HD video's vloeiend kunt streamen. Eind 2014 zijn het 4G netwerk van KPN en Vodafone landelijk dekkend en T-Mobile dekt reeds een groot deel van het land. Tele2 zal in 2015 een 4G netwerk activeren. Wil je gebruik maken van 4G, dan moet je er wel rekening houden dat niet alle merken standaard 4G aanbieden en dat niet elk abonnement 4G ondersteunt. Daarnaast kun je dus ook mogelijk in een gebied wonen waar 4G niet goed dekt. Gelukkig kun je dan wel terugvallen op 3G, dat ook snel genoeg is om soepel te browsen.

Verder kun je verbinden en internetten via WiFi netwerken. Veel mensen hebben tegenwoordig thuis een draadloos netwerk en via dit netwerk kun je dus eveneens internetten en je databundel ontlasten.

 

BlackBerry 10.3.1

De achilleshiel van BlackBerry is al sinds jaren het besturingssysteem en helaas geldt dit ook voor de BlackBerry Classic. De functionaliteit van BlackBerry OS 10 an sich is op zich prima en BlackBerry Hub is best handig. Alleen loopt het op veel punten achter op Android en iOS. De grootste achterstand heeft BlackBerry OS met de app market. Er zijn simpelweg veel minder apps beschikbaar voor een BlackBerry dan voor een Android toestel of iPhone. Dit geldt ook voor enkele populaire apps. Wel kun je met een BlackBerry apps downloaden uit de app market van Amazon, maar weet je zeker dat je bepaalde apps wilt gebuiken, dan kun je vantevoren beter even checken of deze beschikbaar zijn in BlackBerry World.

 

Een BlackBerry is natuurlijk een smartphone en dat betekent dat dit toestel eveneens een MP3 speler is. De BlackBerry Classic beschikt standaard over 16 GB intern opslaggeheugen voor MP3's, foto's, video's en apps. Mocht dit niet genoeg voor je zijn, dan kun je het geheugen uitbreiden met een MicroSD kaartje met maar liefst 128 GB. Een andere standaard smartphone functie waarover de BlackBerry Classic beschikt is de navigatie functie. Dankzij de GPS sensor hoef je nergens meer de weg kwijt te raken.

 

BlackBerry Classic Kopen

We vinden het zelf heel lastig om te beslissen of we de BlackBerry Classis aan moeten raden. Aan de ene kant is dit echt een klassieke BlackBerry telefoon en als je helemaal tevreden bent met je huidige BlackBerry met QWERTY-toetsenbord, dan zul je ook tevreden zijn met de BlackBerry Classic. Als je echter op dit moment geen BlackBerry hebt en een particuliere gebruikers bent, dan hebben de meeste Android telefoons wel een betere prijs kwaliteit verhouding, waarbij de kwaliteit van de app market van BlackBerry helaas nog steeds achterloopt.

Als je de BlackBerry Classic online wilt kopen, dan kun je bij de webshops hierboven een BlackBerry Classic zonder abonnement aanschaffen. Binnenkort kun je onder het abonnemententab de goedkoopste BlackBerry Classic abonnementen vinden.

 

BlackBerry Sim Only Deals

Als je een telefoon met sim only abonnement zoekt, dan raden we ook aan om sim only deals te bekijken. Deze kun je ook samenstellen door de prijzen van een losse BlackBerry Classic te combineren met een sim only abonnement. Deze kun kun je checken en samenstellen op onze sim only voor BlackBerry pagina.

 
Specificaties

Specificaties BlackBerry Classic

Afmetingen (hxbxd in mm) 131 x 72,4 x 10,2
Gewicht (gram) 177
Gesprekstijd afhankelijk van gebruik
Batterij 2515 Li-Ion mAh
Processor Qualcomm MSM8960 chipset, Dual-core 1.5 GHz CPU
Intern geheugen (MB) 2 GB RAM, 16 GB intern opslaggeheugen
Extern geheugen uitbreidbaar met MicroSD kaart met maxinaal 128 GB
Scherm 3,5 inch
Schermresolutie 720 x 720 pixels
PPI (Pixels Per Inch) 291
Camera resolutie (MPix) 8 megapixels main camera, 2 megapixel frontcamera
QWERTY toetsenbord ja
OS BlackBerry 10.3.1
Media videospeler, MP3-speler, FM-radio
Mobiele verbinding 4G, 3G, 2G
SIM Nano-SIM
WLAN/WiFi ja
GPS ja, aGPS ondersteuning
Bluetooth ja, 4.0
USB ja, microUSB v2.0
NFC ja
Kleuren zwart, wit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonnementen

 

Video

In de volgende wat rumoerige hands on video van onze collega's van PhoneArena wordt de BlackBerry Classic onder de loep genomen.

 

 


Vragen en Reacties

Heb je een vraag over de BlackBerry Classic, dan kun je hem hier stellen. Wij zullen dan zo snel mogelijk hier op antwoord proberen te geven. Ook zijn we geïnteresseerd in je ervaringen met de BlackBerry Classic.